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Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann
Black Pepper „Steak“ Stir-Fry
2 servings
30 minutes
Ingredients
For the „beef“:
200 g Terra Vegane STEAK-STRIPS (buy it here)
1 tbsp freshly ground black pepper
2,5 tbsp colza oil
1 onion, sliced
1 red bell pepper, chopped
1 green bell pepper, chopped
1 tbsp cornstarch
1 tbsp soy sauce
1 tbsp hoisin sauce
1 tsp rice vinegar
60 ml vegetable stock
2 garlic cloves, minced
1 tsp fresh ginger, minced
Salt
For the rice:
200 g rice
Salt
Method
1. Cook the rice according to the package instructions.
2. Heat up half of the oil in a wok.
3. Add the STEAK-STRIPS, 1/2 tbsp of the black pepper and a bit of salt.
4. Fry the STEAK-STRIPS while stirring for 2-3 minutes over high heat.
5. Take the STEAK-STRIPS out of the wok.
6. Add the remaining oil.
7. Add the onion and bell pepper slices and fry them for 3-4 minutes.
8. Add the garlic and the ginger and fry for another minute.
9. In a small bowl, mix together the cornstarch, the soy sauce, the hoisin sauce, the rice wine,
the vegetable stock and the remaining black pepper. Then add it to the vegetables.
10. Add the STEAK-STRIPS and stir until combined.
11. Cook for another 2-3 minutes.
12. Serve the black pepper STEAK_STRIPS with the cooked rice.
13. Enjoy!
Black Pepper „Steak“
2 Portionen
30 Minuten Zubereitungszeit
Zutaten
Für die „Steak“:
200 g Terra Vegane STEAK-STRIPS (kaufen)
1 EL frischer Pfeffer, gemahlen
2,5 EL Rapsöl
1 Zwiebel, geschnitten
1 rote Paprika, in Streifen geschnitten
1 grüne Paprika, in Streifen geschnitten
1 EL Maisstärke
1 EL Sojasoße
1 EL Hoisin-Soße
1 TL Reisweinessig
60 ml Gemüsebouillon
2 Knoblauchzehen, gehackt
1 TL frischer Ingwer, gehackt
Salz
Für den Reis:
200 g Reis
Salz
Zubereitung
1. Den Reis nach Packungsanleitung zubereiten.
2. Die Hälfte des Öls in einem heißen Wok (oder einer Pfanne) erwärmen.
3. Die STEAK-STRIPS, die Hälfte des Pfeffers und das Salz in den Wok geben und für 2-3
Minuten bei hoher Hitze und unter regelmäßigem Rühren anbraten.
4. Die STEAK-STRIPS aus dem Wok nehmen.
5. Das restliche Öl in den Wok geben.
6. Die Zwiebel- und Paprika-Streifen hinzugeben und für 3-4 Minuten anbraten.
7. Den Knoblauch und den Ingwer hinzugeben und für eine weitere Minute mitbraten.
8. Maisstärke, Sojasoße, Hoisin-Soße, Reisweinessig, Gemüsebrühe und den restlichen Pfeffer
in einer kleinen Schüssel miteinander verquirlen.
9. Die Soße zu dem Gemüse in die Pfanne geben.
10. Die STEAK-STRIPS hinzugeben und das Ganze für weitere 2-3 Minuten köcheln lassen.
11. Die Black Pepper STEAK-STRIPS mit dem gekochten Reis servieren.
12. Guten Appetit!