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Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann
Crispy Orange STEAK-STRIPS
3 servings
20 minutes
Ingredients
For the crispy orange STRIPS:
350 g STEAK-STRIPS from Terra Vegane (buy it here)
1 onion, finely sliced
1 tbsp soy sauce
1,5 tbsp cornstarch
30 ml canola oil
1 tsp ginger, grated
1 tbsp sugar
40 ml rice wine vinegar
30 ml orange juice
Serve with:
360 g cooked rice
Method
1. Add the beef stripes into a deep plate.
2. Add the soy sauce and marinate the beef stripes in the sauce.
3. Add the cornstarch and mix until the beef stripes are well coated.
4. In a pan, heat up the oil and fry the coated beef stripes for 45 seconds to 1 minute from both
sides.
5. Put the fried beef stripes aside.
6. Remove the oil from the pan, leaving only 1 tbsp of oil.
7. Add the onions and fry them for 2-3 minutes.
8. Then add the ginger and the garlic and fry everything for another minute.
9. Add the sugar, the vinegar and the orange juice and stir everything until combined.
10. Add the beef stripes. Stir until combined.
11. Serve the crispy orange beef with cooked rice.
12. Enjoy!
Crispy Orange STEAK-STRIPS
3 Portionen
20 Minuten Zubereitungszeit
Zutaten
350 g STEAK-STRIPS von Terra Vegane (kaufen)
1 Zwiebel, in feine Streifen geschnitten
1 EL Sojasoße
1,5 EL Maisstärke
30 ml Rapsöl
1 TL Ingwer, gerieben
1 EL Zucker
40 ml Reisweinessig
1 TL Knoblauchpulver
30 ml Orangensaft
Serviert mit:
360 g gekochtem Reis
Zubereitung
1. Gib die Beef Stripes in einen tiefen Teller und mariniere sie in der Sojasoße.
2. Gib die Maisstärke hinzu und wende die Beef Stripes darin, bis sie komplett ummantelt sind.
3. Erhitze das Rapsöl in einer Pfanne und brate die Beef Stripes für 45 Sekunden bis 1 Minute
von beiden Seiten kross an.
4. Stelle die gebraten Beef Stripes beiseite.
5. Entferne bis auf 1 EL das gesamte Rapsöl aus der Pfanne.
6. Gib die geschnittenen Zwiebeln hinzu und brate sie 2-3 Minuten an.
7. Gib den Ingwer hinzu und brate alles eine weitere Minute an.
8. Gib den Zucker, das Knoblauchpulver, den Essig und den Orangensaft hinzu und rühre alles
gut um.
9. Gib zuletzt die Beef Stripes in die Pfanne und wende sie gleichmäßig in der Soße.
10. Serviere die Beef Stripes mit gekochtem Reis.
11. Guten Appetit!