–(Deutsch unten)—
An all time classic, vegan bolognese with our Beefless: Classic Ground used to create the sauce base. Here’s the recipe:
INGREDIENTS
- 1-2 garlic cloves, minced
- 1 small onion, diced
- 1 tablespoon oliveoil
- 50ml redwine
- 4 tablespoons tomatopaste
- 400ml crushed tomatoes
- 1 tablespoon basil
- 1 tablespoon oregano
- 1 tablespoon thyme
- 1 bay leaf
- 100g Terra Vegane Beefless Ground Hackfleischlos
- salt and pepper to taste
- pinch of sugar
- 250g Pasta of choice
DIRECTIONS
- In a pan, heat the olive oil over medium heat.
- Add the chopped onions and Beefless Ground Hackfleischlos for 5 minutes, until the onions begin to soften and the Beefless gains a bit darker color.
- Add half of the minced garlic for another 2 minutes and stir until fragrant.
- Then add the tomato paste and sugar ,”tomatise” all your ingredients in the pan for about 2 minutes.
- Add the redwine stir evenly and let simmer for another 2 miuntes.
- Add the crushed tomatoes and the spices.
- Stir to coat evenly with onion, Beefless and spice mixture.
- Let it heat up until the sauce starts to bubble.
- Reduce heat to low, and simmer while you cook pasta.
- Add other half of the minced Garlic to Sauce, 5 minutes before serving.
- Cook pasta in a large pot of boiling salted water for 7-9 minutes, or until al dente.
- Drain pasta and place in large serving bowl.
- Top with bolognese sauce, chopped fresh basil or parsley and serve.
————————–
Klassisch und gut ! Vegane Pasta mit Bolognesesoße, Grundlage war unser Beefless Ground Seiten Hack.
ZUTATEN
- 1-2 Knoblauchzehen, gehackt
- 1 kleine Zwiebel, gewürfelt
- 1 Esslöffel Olivenöl
- 50ml Rotwein
- 4 Esslöffel Tomatenmark
- 400ml gehackte Tomaten
- 1 Esslöffel Basilikum
- 1 Esslöffel Oregano
- 1 Esslöffel Thymian
- 1 Lorbeerblatt
- 100g Terra Vegane Beefless Ground Hackfleischlos
- Salz und Pfeffer nach Geschmack
- Eine Prise Zucker
- 250g Pasta nach Wahl
ZUBEREITUNG
- Olivenöl in einer mittelgrossen Pfanne erhitzen.
- Die Zwiebel und das Beefless Ground Hackfleischlos dazugeben,bis die Zwiebeln glasig sind und das Beefless sich leicht bräunt.
- Die Hälfte des gehackten Knoblauchs dazugeben, ca. 2 Minuten bis er zu duften beginnt
- Tomatenmark und Zucker zugeben und alle Zutaten für 2 Minuten tomatisieren
- Mit Rotwein ablöschen und für 2 Minuten köcheln lassen.
- Dose gehackte Tomaten und die Gewürze zugeben, alle Zutaten gut verrühren
- Soße bis zum Siedepunkt erhitzen.
- Wärmezufuhr reduzieren während der Zubereitungszeit der Pasta.
- 5 Minuten vor Servieren die andere hälfte des Knoblauchs zugeben.
- Pasta in einem grosse Topf mit kochendem Salzwasser für 7-9 Minuten kochen, bis sie Bissfest ist
- Pasta abgießen und auf Teller verteilen.
- Bolognesesoße und frisches Basilikum darüber verteilen und servieren.