— Deutsch unten —
Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann

VEGAN ROAST served with Miso „Butter“ Sweet Potato Mash

3 servings
40 minutes


Ingredien
ts


For the Roast:
1 VEGAN ROAST (750g) from Terra Vegane

50 ml Soy Sauce

50 ml Orange Juice

5 ml Sesame Oil


For the Gravy:
60 g BROWN-&-BRATEN from Terra Vegane

200 ml
Water


For the Sweet Potato Mash:
225 g Sweet Potatoes, peeled & cut into small cubes

50 g Margarine

1/2 TBSP Miso Paste, white

90 ml Vegetable broth

Salt to taste

Pepper to taste

Optional: fresh thyme leaves


Method

 
1.
Preheat the oven to 180°C.

2.
In a small bowl, mix together the soy sauce, the orange juice and the sesame oil.

3.
Brush the vegan roast with the marinade and roast it in the oven for 30 minutes.

4.
In the meantime: Cook the sweet potato cubes until soften, should take around 10 minutes.

5.
While the sweet potato cubes are cooking, prepare the miso „butter: In a small bowl, mix 2
TBSP of the margarine with the miso paste. Season it with pepper and set aside.

6.
Mash the sweet potatoes. Add the remaining margarine, the vegetable broth and the salt.

7.
Then prepare the gravy: In a small pot, mix the Brown-&-Braten-Mix powder with the water.
Cook while stirring until the gravy thickens.

8.
Cut the Vegan Roast into thin to medium slices.

9.
Prepare three plates, add some sweet potato mash and top immediately with the miso butter,
then add the vegan roast slices.

10.
Serve with the gravy.

11.
Garnish with fresh thyme leaves.

12.
Enjoy!


VEGAN ROAST auf Miso „Butter“ Süßkartoffelpüree

3 Portionen
40 Minuten Zubereitungszeit

Zutaten
Für den Roast:

1 VEGAN ROAST (750g) von Terra Vegane

50 ml Sojasoße

50 ml Orangensaft

5 ml Sesamöl


Für die Bratensoße:

60 g Brown-&-Braten von Terra Vegane

200 ml Wasser


Für das Süßkartoffelpüree:

225 g Süßkarto ffeln, geschält & gewürfelt

50 g Margarine

1/2 TBSP Miso Paste, weiß

90 ml Gemüsebrühe

Salz

Pfeffer

Optional: frischer Thymian


Method

1.
Den Backofen auf 180°C vorheizen.

2.
Vermenge in einer kleinen Schüssel die Sojasoße, den Orangensaft und das Sesamöl.

3.
Bestreiche den Braten mit der Marinade und backe ihn für 30 Minuten im vorgeheizten Ofen.

4.
In der Zwischenzeit, koche die Süßkartoffelwürfel in kochendem und gesalzenem Wasser
solange bis die Würfel weich sind.

5.
Währenddessen bereite die Miso „Butter“ vor: Vermenge in einer kleinen Schüssel 2 EL der
Margarine mit der Misopaste. Schmecke die „Butter“ mit Pfeffer ab und stelle sie beiseite.

6.
Zerstampfe die Süßkartoffeln, gib die restliche Margarine, die Gemüsebrühe und das Salz
hinzu.

7.
Bereite dann die Bratensoße zu: Vermenge in einem kleinen Topf den Brown-&-Braten-Mix mit
dem Wasser. Bringe die Bratensoße unter ständigem Rühren zum Kochen und rühre so lange
bis sich die Soße verdickt.

8.
Schneide den Braten in dünne bis mitteldicke Scheiben.

9.
Bereite 3 Teller vor, gib etwas Süßkartoffelpüree auf den Teller und tope sofort das Püree mit
der Miso „Butter“. Gib jeweils 1-2 Scheiben des Bratens auf den Teller.

10.
Serviere das Ganze mit der Bratensoße-

11.
Nach Belieben kannst du etwas frischen Thymian über das Süßkartoffelpüree geben.

12.
Guten Appetit!