— Deutsch unten —
Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann
You will need the following for 3 servings:
20 minutes preparation time
20 minutes cooking time
Ingredients
For the Omelette:
120 g Terra Vegane EGG-FREE OMELETT MIX
150 ml water
1 Tsp garlic powder
1 Tsp cumin seeds
1 Tsp grated Ginger
15 g fresh Cilantro, chopped
For the Curry:
2 Tbsp vegetable oil
1 onion, peeled and sliced
2 garlic gloves, peeled and chopped
1 Tsp ground cumin
1 Tsp ground coriander
1 chili, finely sliced
1/4-1/2 chili powder
350 g mushrooms, sliced
100 g cherry tomatoes, halved
1 Tbsp tomato paste
1/2 Tbsp garam masala
15 g fresh cilantro, chopped
1 Tbsp coconut Cream
Optional Toppings:
Cilantro, parsley, lemon juice
Method
1. Heat up the vegetable oil to a non-sticking pan.
2. Add the onions and fry them over medium heat for 5-6 minutes.
3. Add the garlic and fry for another 1-2 minutes.
4. Add the cumin, coriander and chili powder and fry for another 1-2 minutes.
5. Increase the heat, then add the mushrooms, the tomatoes and the chili, and fry for 4-5 minutes.
6. Add the tomato paste, the garam masala and the coconut cream and let it simmer at low heat for 5-10 minutes.
7. In the meantime mix the Omelett Mix powder in a separate bowl with 150 ml water.
8. Add the spices and the chopped cilantro. Stir to combine.
9. Pour the omelette mixture into the pan and let it cook for 5 minutes on medium heat. Do not stir the omelette.
10. Flip the omelette and let it cook for an additional 3 minutes.
11. Serve the omelette on a plate and top it with the spicy vegetable curry.
12. For the finishing touch: Add some fresh herbs and a some lemon juice.
13. Enjoy!
Indisches Omelette gefüllt mit einem scharfem
Gemüsecurry
Für 3 Portionen benötigt ihr:
20 Minuten Vorbereitungszeit
20 Minuten Kochzeit
Zutaten
Für das Omelette:
120 g Terra Vegane EGG-FREE OMELETT MIX
150 g Wasser
1 TL Knoblauchpulver
1 TL Kreuzkümmel, ganz
1 TL Ingwer, gehackt
15 g frischer Koriander, gehackt
Für das Gemüsecurry:
2 EL pflanzliches Öl
1 Zwiebel, dünn geschnitten
2 Knoblauch, gehackt
1 TL Kreuzkümmel, ganz
1 TL Korianderpulver
1 Chilischote, gehackt
1/4-1/2 Chilipulver
350 g Pilze, dünn geschnitten
100 g Cherry Tomaten, gehälftet
1 EL Tomatenmark
1/2 EL Garam Masala
15 g frischer Koriander, gehackt
1 EL Kokosmilch
Optionale Toppings:
Frische Petersilie, frischer Koriander, Zitronensaft
Zubereitung
1. Pflanzliches Öl in einer mittelgroßen Pfanne erhitzen.
2. Zwiebel hinzugeben und für 5-6 Minuten bei mittlerer Hitze braten.
3. Knoblauch hinzugeben und 1-2 Minuten mit braten.
4. Kreuzkümmel, Koriander- und Chilipulver mit in die Pfanne geben und für 1-2 Minuten mit
anbraten.
5. Die Hitze erhöhen, dann die Pilze, die Tomaten und die Chilischotenwürfel hinzugeben. Für 4-5
kross anbraten.
6. Tomatenmark, Garam Masala und Kokosmilch hinzugeben und das Ganze für 5-10 Minuten
köcheln lassen.
7. Währenddessen den Omelett Mix in einer separaten Schüssel mit 50 ml Wasser verrühren.
8. Die Gewürze und den Koriander hinzugeben. Gut umrühren.
9. Eine mittelgroße Pfanne erhitzen, dann den Omelett Mix hinzugeben. Das Omelett für ca. 5
Minuten bei mittlerer Hitze stocken lassen. Das Omelett nicht umrühren!
10. Das Omelett wenden und weitere 3 Minuten garen.
11. Das fertige Omelett auf einen Teller geben und mit dem Gemüsecurry topen.
12. Für den finalen Touch: Frische Petersilie, frischer Koriander und etwas Zitronensaft auf dem
Omelett verteilen.
13. Guten Appetit!