— Deutsch unten —
Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann

Mushrooms in Gravy

3 servings
35 minutes

Ingredients

For the mushrooms:
500 g mushrooms
1 onion, finely chopped
3 garlic cloves, minced
1 TBSP olive oil

For the gravy:
60 g Brown-&-Braten from Terra Vegane
600 ml Wasser

For the mash:
450 g parsnip, peeled and cubed
200 g potatoes, peeled and cubed
180 ml oat cream
1 garlic glove, minced
1 TBSP margarine
Salt to taste
Pepper to taste
Optional: fried sage leaves, parsley, spinach

Method

1. Add the garlic to the cream.
2. In a medium sized pot, bring salted water to boil and boil the parsnip and potato cubes for 15
to 20 minutes.
3. Set aside.

4. Add olive oil top a hot medium-sized pot.
5. Add the mushrooms and the onions. Saute for 6 to 7 minutes.
6. Add the garlic and saute for another minute.

7. In the meantime prepare the gravy. In a small pot, mix the Brown-&-Braten Mix together with
the water. Cook the gravy while stirring until it thickens up. Then add it to the mushrooms.


8. Drain the parsnip and potato cubes. Mash them until you have a smooth puree.
9. Heat up the garlic cream then add it together with the margarine to the mash. Season with salt
and pepper.
10. Assemble the puree and the mushrooms in gravy on a plate and garnish with fresh herbs or
fried sage leaves.
11. Enjoy!
Pilze in Bratensoße
3 Portionen
35 Minuten Zubereitungszeit

 


Champignons in Bratensoße (vegan)

3 Portionen
35 Minuten Zubereitungszeit

Zutaten

Für die Pilze:
500 g Champignons
1 Zwiebel, gewürfelt
3 Knoblauchzehen, gehackt
1 EL Olivenöl

Für die Bratensoße:
60 g Brown-&-Braten von Terra Vegane
600 ml Wasser

Für das Püree:
450 g Pastinake, geschält & gewürfelt
200 g Kartoffeln, geschält & gewürfelt
180 ml Hafersahne
1 Knoblauchzehe, gehackt
1 EL Margarine

Salz
Pfeffer
Optional: frittierter Salbei, frische Petersilie

Method

1. Den gehackten Knoblauch zu der Hafersahne geben.
2. In einem mittelgroßen Topf gesalzenes Wasser zum Kochen bringen. Die Pastinaken- und
Kartoffelwürfel hinzugeben und für 15 bis 20 Minuten kochen. Beiseitestellen.
3. Olivenöl in einem mittelgroßen Top erhitzen.
4. Pilze und Zwiebeln hinzugeben und für 6 bis 7 Minuten anbraten.
5. Knoblauch hinzugeben und eine weitere Minute mitbraten.
6. Währenddessen die Bratensoße zubereiten. Den Brown-&-Braten-Mix in einem kleinen Topf
mit Wasser verquirlen. Das Ganze unter regelmäßigem Rühren zum Kochen bringen. Die
Bratensoße sollte eine festere Konsistenz annehmen. Dann die Pilze hinzugeben.
7. Die Pastinaken- und Kartoffelwürfel abgießen, dann zu einem feinen Püree verarbeiten.
8. Knoblauch-Sahne und Margarine hinzugeben und gut umrühren. Mit Salz und Pfeffer
abschmecken.
9. Das Püree und die Pilze in Bratensoße schön auf einem Teller anrichten.
10. Nach Belieben mit frischen Kräutern und frittiertem Salbei servieren.
11. Guten Appetit