— Deutsch unten —
Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann

For 2 servings you will need:
15 minutes cooking time

Ingredients
For the burger:
2 Burger Buns
2 BIG VEGAN BURGER patties from Terra Vegane

For the grilled vegetables:
2-3 tbsp olive oil
2 garlic cloves
1/2 zucchini
1/2 eggplant
1/2 bell pepper
1 onion
2 tsp paprika powder
Salt & pepper

For the vegan pesto:
25 g fresh basil
2 Tbsp pine nuts, toasted
2 Tbsp PRIMA-TOPPER Italian-herb from Terra Vegane
1/2 garlic clove
2 tsp lemon juice, fresh
2 tbsp olive oil
Salt, pepper

Other Toppings: sun-dried tomatoes, salad leaves

Method
1. For the pesto: Combine the basil leaves, the pine nuts, the PRIMA-Topper, the garlic and the
lemon juice in the bowl of a food processor. Blend until smooth.
2. Step by step add the olive oil.
3. Season with salt and pepper. Then set aside.
4. For the grilled vegetables: Cut the zucchini, eggplant, onions and bell pepper into bite-sized
pieces and finely chop the garlic. Place the vegetables into a bowl. Add the olive oil, the salt,
the pepper and the paprika powder and stir gently until the vegetables are evenly covered.
5. Add the veggies into a hot pan and fry over medium heat for 8-10 minutes.
6. In the meantime, pan fry for 5-7 minutes over medium heat the two burger patties.
7. Put the burger together: First spread one half of the burger buns with the homemade pesto
then assemble the burger with the remaining ingredients.
8. For the final touch: Add sun-dried tomatoes and salad leaves.
9. Enjoy!

 


Burger mit Grillgemüse

Für 2 Portionen braucht ihr:
15 Minuten Kochzeit

Zutaten
Für den Burger:
2 Burger-Brötchen
2 BIG VEGAN BURGER Bratlinge von Terra Vegane

Für das Grillgemüse:
2-3 EL Olivenöl
2 Knoblauchzehen
1/2 Zucchini
1/2 Aubergine
1/2 Paprika
1 Zwiebel
2 TL Paprikapulver
Salz, Pfeffer

Für das Pesto:
25 g Basilikum, frisch
2 EL Pinienkerne, geröstet
2 EL PRIMA-TOPPER Italian-Herb von Terra Vegane
1/2 Knoblauchzehe
2 TL Zitronensaft, frisch
2 EL Olivenöl
Salz, Pfeffer

Optionale Toppings: sonnengetrocknete Tomaten, Salat

Zubereitung
1. Zuerst das Pesto zubereiten: Basilikum-Blätter, Pinienkerne, PRIMA-TOPPER, Knoblauch und
Zitronensaft in einen Mixer geben und fein pürieren.
2. Unter ständigem Mixen das Olivenöl hinzugeben.
3. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Beiseitestellen.
4. Zuerst die Marinade des Grillgemüses zubereiten: Olivenöl, Paprikapulver, Salz und Pfeffer in
einer Schüssel miteinander verrühren.
5. Zucchini, Aubergine, Zwiebel und Paprika in mundgerechte Stücke schneiden und den
Knoblauch fein hacken.
6. Das geschnittene Gemüse zu der Marinade in die Schüssel geben und das Ganze gut
umrühren. Das Gemüse sollte rundum mit der Marinade bedeckt sein.
7. Das Grillgemüse in eine heiße Pfanne geben und für 8-10 Minuten bei mittlerer Hitze anbraten.
8. Währenddessen die beiden Burgerpatties für 5-7 Minuten bei mittlerer Hitze braten.
9. Die Burgerhälften mit dem selbstgerechten Pesto bestreichen. Dann mit den restlichen
Zutaten belegen.
10. Nach Belieben können die Burger mit sonnengetrockneten Tomaten und Salat belegt werden.
11. Guten Appetit!