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The Denver Omelet, a classic American-diner breakfast-menu item, filled with green peppers, onions, and mushrooms and with a side of golden hashbrowns and toast. We make it vegan; we make it delicious.
Makes 1 serving… Have a friend? Double the recipe…Have a posse? Multiply and have a Brunch Party!
INGREDIENTS:
- Terra Vegane Egg-Free Omelett Mix
- 1/4 Medium-Sized Onion, diced
- 2 Mushrooms, sliced
- 1/2 Green Pepper, diced
- 1 Large Potato
- Salt, Pepper, Granulated Garlic Powder– according to taste.
- Small amount of Oil
- Toast & Margarine (optional)
- Ketchup (optional…. or is it?)
DIRECTIONS :
HashBrowns:
- Boil a pot of water.
- Once water is boiling, drop in the whole potato.
- Boil potato for 10-12 minutes. It should be a little soft, but not fully cooked (still a little raw).
- Remove potato from water and let cool down for a few hours or overnight in the refrigerator. *Tip: make some extra potatoes, you may want more hashbrowns sooner than you think!
- Once potato is cold, shred using a hand grater.
- Heat a pan with some oil.
- Add shredded potato to pan, sprinkling on loosely– do not pack or press.
- Cook for about 7-10 minutes, or until you can see the bottomside become golden/brown. They should stick together at this point.
- Drizzle a small amount of oil on the top of the hashbrowns, and flip.
- Sprinkle the top with salt, pepper and granulated garlic powder, and cook for another 5-7 minutes.
Omelett (Tip: make at same time as cooking Hashbrowns)
- Add the mushroom, peppers, and onion to a nonstick pan on medium high heat. Optional: use a little oil.
- Mix the Terra Vegane Egg-Free Omelett mix as according to package with water. Between 40-80g Omelett Mix will make a decent sized omelett.
- Pour the prepared omelett mix evenly over the veggies in the pan. Do not stir the mixture in the pan!
- Let cook for 3 or more minutes– until the bottom of omelett is cooked and the top is no longer liquid. At this point, it should be easy to slide a spatula under the omelett, and it should all stay together– if not, let cook longer.
- Flip and cook on other side for 2-3 minutes.
Plate the Egg-Free Denver Omelett, and Hashbrowns, garnish with toast, fruit, ketchup, hotsauce, or whatever else you think they might do in Denver before devouring this delicious diner-staple.
Der Klassiker der Frühstücks Menüs in American Diners, das Denver-Omelett mit Hash Browns ( Rösti ), läßt sich mit Hilfe unseres Egg-Free Omelettes und diesem Rezept jetzt auch ganz einfach Zuhause zubereiten.
ZUTATEN:
- Terra Vegane Egg-Free Omelett Mix
- ¼ Zwiebel, gewürfelt
- 2 Pilze, in Scheiben
- ½ grüne Paprika
- 1 große Kartoffel
- Salz, Pfeffer, Knoblauchpulver
- 3El Öl
- Toast & Margarine ( optional )
- Ketchup ( optional )
ZUBEREITUNG :
Hash Browns :
- Wasser in einem Top zum Kochen bringen
- Ganze Kartoffel dazugeben
- 10-12 Minuten kochen, bis halbgar
- Kartoffel aus dem Wasser nehmen und einige Stunden, am besten über Nacht im Kühlschrank abkühlen lassen. *Tip: Am besten gleich mehr Kartoffeln zubereiten um mehr Hash Browns machen zu können.
- Abgekühlte Kartoffel mit Gemüsereibe kleinreiben
- Öl in der Pfanne erghitzen
- Die Kartoffelraspeln locker in die Pfanne streuen, nicht andrücken.
- Nach 7-10 Minuten, bzw. wenn sich die Unterseite goldbraun färbt und die Kartoffelraspeln zusammengebacken sind, die Oberseite mit etwas Öl beträufeln und wenden.
- Oberseite mit Salz,Pfeffer und Knoblauch bestreuen, für weitere 5-7 Minuten anbraten.
Omelett :
- Pilze,Paprike und Zwiebel bei mittlerer Hitze in einer Pfanne anbraten.
- Terra Vegane Omlette Mix gemäß der Packungsangabe zubereiten,40-80g Egg-Free Mix sollten für dieses Rezept verwendet werden.
- Das Omelette Mix gleichmäßig über das Pfannengemüse geben.
- Für ca. 3 Minuten erhitzen, bis der Boden fest ist und die Oberfläche nicht mehr flüßig ist.
- Wenden und ca. weitere 3 Minuten erhitzen.
Hash Browns mit Omelette, Toast und Ketchup auf einem Teller anrichten und Genießen !