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The Denver Omelet, a classic American-diner breakfast-menu item, filled with green peppers, onions, and mushrooms and with a side of golden hashbrowns and toast. We make it vegan; we make it delicious.

Makes 1 serving… Have a friend? Double the recipe…Have a posse? Multiply and have a Brunch Party!

 

INGREDIENTS:

  • Terra Vegane Egg-Free Omelett Mix
  • 1/4 Medium-Sized Onion, diced
  • 2 Mushrooms, sliced
  • 1/2 Green Pepper, diced
  • 1 Large Potato
  • Salt, Pepper, Granulated Garlic Powder– according to taste.
  • Small amount of Oil
  • Toast & Margarine (optional)
  • Ketchup (optional…. or is it?)

DIRECTIONS :

HashBrowns:

  1.  Boil a pot of water.
  2.  Once water is boiling, drop in the whole potato.
  3.  Boil potato for 10-12 minutes. It should be a little soft, but not fully cooked (still a little raw).
  4.  Remove potato from water and let cool down for a few hours or overnight in the refrigerator. *Tip: make some extra potatoes, you may want more hashbrowns sooner than you think!
  5.  Once potato is cold, shred using a hand grater.
  6.  Heat a pan with some oil.
  7.  Add shredded potato to pan, sprinkling on loosely– do not pack or press.
  8.  Cook for about 7-10 minutes, or until you can see the bottomside become golden/brown. They should stick together at this point.
  9.  Drizzle a small amount of oil on the top of the hashbrowns, and flip.
  10.  Sprinkle the top with salt, pepper and granulated garlic powder, and cook for another 5-7 minutes.

Omelett (Tip: make at same time as cooking Hashbrowns)

  1.  Add the mushroom, peppers, and onion to a nonstick pan on medium high heat. Optional: use a little oil.
  2.  Mix the Terra Vegane Egg-Free Omelett mix as according to package with water. Between 40-80g Omelett Mix will make a decent sized omelett.
  3.  Pour the prepared omelett mix evenly over the veggies in the pan. Do not stir the mixture in the pan!
  4.  Let cook for 3 or more minutes– until the bottom of omelett is cooked and the top is no longer liquid. At this point, it should be easy to slide a spatula under the omelett, and it should all stay together– if not, let cook longer.
  5.  Flip and cook on other side for 2-3 minutes.

Plate the Egg-Free Denver Omelett, and Hashbrowns, garnish with toast, fruit, ketchup, hotsauce, or whatever else you think they might do in Denver before devouring this delicious diner-staple.

 

Der Klassiker der Frühstücks Menüs in American Diners, das Denver-Omelett mit Hash Browns ( Rösti ), läßt sich mit Hilfe unseres Egg-Free Omelettes und diesem Rezept jetzt auch ganz einfach Zuhause zubereiten.

ZUTATEN:

  • Terra Vegane Egg-Free Omelett Mix
  • ¼ Zwiebel, gewürfelt
  • 2 Pilze, in Scheiben
  • ½ grüne Paprika
  • 1 große Kartoffel
  • Salz, Pfeffer, Knoblauchpulver
  • 3El Öl
  • Toast & Margarine ( optional )
  • Ketchup ( optional )

ZUBEREITUNG :

Hash Browns :

  1. Wasser in einem Top zum Kochen bringen
  2. Ganze Kartoffel dazugeben
  3. 10-12 Minuten kochen, bis halbgar
  4. Kartoffel aus dem Wasser nehmen und einige Stunden, am besten über Nacht im Kühlschrank abkühlen lassen. *Tip: Am besten gleich mehr Kartoffeln zubereiten um mehr Hash Browns machen zu können.
  5. Abgekühlte Kartoffel mit Gemüsereibe kleinreiben
  6. Öl in der Pfanne erghitzen
  7. Die Kartoffelraspeln locker in die Pfanne streuen, nicht andrücken.
  8. Nach 7-10 Minuten, bzw. wenn sich die Unterseite goldbraun färbt und die Kartoffelraspeln zusammengebacken sind, die Oberseite mit etwas Öl beträufeln und wenden.
  9. Oberseite mit Salz,Pfeffer und Knoblauch bestreuen, für weitere 5-7 Minuten anbraten.

Omelett :

  1. Pilze,Paprike und Zwiebel bei mittlerer Hitze in einer Pfanne anbraten.
  2. Terra Vegane Omlette Mix gemäß der Packungsangabe zubereiten,40-80g Egg-Free Mix sollten für dieses Rezept verwendet werden.
  3. Das Omelette Mix gleichmäßig über das Pfannengemüse geben.
  4. Für ca. 3 Minuten erhitzen, bis der Boden fest ist und die Oberfläche nicht mehr flüßig ist.
  5. Wenden und ca. weitere 3 Minuten erhitzen.

Hash Browns mit Omelette, Toast und Ketchup auf einem Teller anrichten und Genießen !