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Pictures and recipe: Anne-Sophie Hoffmann

No-Death by Chocolate Cake (go vegan!)

8-10 servings
80 minutes

Ingredients

For the cake:
240 g flour
375 g sugar
80 g cacao powder
1/2 tsp baking soda
1 tsp baking powder
15 g vanilla sugar

10 g MEGGA-EXX from Terra Vegane (buy it here)
60 ml water
170 ml canola oil
1 tbsp lemon juice
170 ml oat milk
170 ml coffee
A pinch of salt

For the topping:
150 g dark chocolate

Method

1. Preheat the oven to 175°C.
2. Grease a baking form (⌀20cm).

3. In a bowl, whisk together the flour, sugar, cocoa powder, baking soda, baking powder and
salt. Set aside.

4. Add the lemon juice to the oat milk. Whisk well then let it sit for 5 to 10 minutes.
5. The liquid should thicken up, then it is ready to be used.

6. In a small bowl, whisk together the MEGGA-EXX and the water. Stir until combined.

7. In a large bowl, whisk together the oat milk, the MEGGA-EXX mix, the oil and the coffee.
8. Sift the dry ingredients to the wet ingredients and stir until combined.

9. Evenly spread the dough into the greased baking form.

10. Bake for 30-35 minutes. The let it cool down completely.
11. In the meantime melt the dark chocolate.
12. Cover the full cake with the melted chocolate

13. Enjoy


No-Death by Chocolate Kuchen (go vegan!)

8-10 Portionen
80 Minuten Zubereitungszeit

Zutaten

Für den Kuchen:
240 g Mehl
375 g Zucker
80 g Kakaopulver
1/2 TL Natron
1 TL Backpulver
15 g Vanillezucker
10 g MEGGA-EXX von Terra Vegane (kaufen)
60 ml Wasser
170 ml Rapsöl
1 EL Zitronensaft
170 ml Haferdrink
170 ml Kaffee
Eine Prise Salz

Für das Topping:
150 g Zartbitterschokolade, gehackt

Zubereitung
1. Den Backofen auf 175°C vorheizen.
2. Eine Backform einfetten (⌀20cm).
3. In einer Schüssel alle trockenen Zutaten miteinander vermengen. Beiseitestellen.
4. Den Zitronensaft und den Haferdrink miteinander vermengen und 5 bis 10 Minuten ruhen
lassen. Der Haferdrink sollte dickflüssiger werden.
5. In einer kleinen Schüssel den MEGGA-EXX-Mix mit dem Wasser verquirlen.
6. In einer großen Schüssel den Haferdrink, den Ei-Ersatz, das Öl und den Kaffee miteinander
vermengen.
7. Die trockenen Zutaten dazu sieben. Gut umrühren.
8. Den Teig in der vorbereiteten Backform gleichmäßig verteilen.
9. Den Kuchen im vorgeheizten Backofen für 30-35 Minuten backen. Dann komplett abkühlen
lassen.
10. Die Schokolade zum Schmelzen bringen.
11. Den Kuchen mit der geschmolzenen Schokolade überziehen.
12. Guten Appetit!